Rozenfestival Lottum

Lottum is vooral bekend om zijn rozenteelt Ruim 70 procent van de rozenteelt in Nederland is afkomstig uit Lottum, dit komt neer op 20 miljoen rozen. Hierdoor wordt Lottum ook wel het "Rozendorp van Nederland" genoemd. Lottum heeft ook het tweejaarlijkse Rozenfestival, dat gehouden wordt rond de tweede zondag van augustus. Bij dit Rozenfestival vindt men tuinen, mozaïeken, objecten en bloemstukken door heel Lottum verspreid, alles versierd met vele duizenden rozenknopjes. Er komen ongeveer 60.000 bezoekers per keer naar dit festival. Lottum kent verder ook de Toprozentuin (een tuin met alle 49 rozensoorten die het predicaat "Toproos" verdienen) en een rozenfietsroute.

Rozenfestival 2016

Overal ziet u rozen, rozen en nog eens rozen; op, om en nabij het sfeervolle Marktplein, de meesterlijk versierde kerk, rondom het sprookjesachtige kasteel de Borggraaf met de feeërieke grachten, langs de romantische kasteellaan en langs de meanderende rivierbedding van de Maas. Miljoenen rozenknopjes en tienduizenden snijrozen zijn verwerkt in betoverende mozaïeken, modeltuinen en prachtig versierde objecten. Ook zijn er honderden vazen met geurende buitenrozen, een groot assortiment kasrozen, een rozeninformatiecentrum, rozenmuziek, rozenfilms, een tuinfair, bloemschikdemonstraties, rozenspecialiteiten, een rozendokter, demonstraties over de verzorging, enz, enz. Kortom, Lottum is tijdens het Rozenfestival één grote bloemenzee.   

De volgende editie van het Rozenfestival vindt plaats van 12 t/m 15 augustus 2016 met als thema 'Rozen uit de Kunst'. Tot dan!    

 

Voor meer informatie gaat u naar http://www.rozendorp.nl


Rozenfestival Lottum

Aanbiedingen

Rosa AUScot

Rosa AUScot

Aanbieding €8,80€6,36Meer info
Rosa Bonica® MEIdomonac

Rosa Bonica® MEIdomona…

Aanbieding €7,84€5,72Meer info
Rosa The Fairy

Rosa The Fairy

Aanbieding €6,25€4,75Meer info
 Winkelwagen  |  Afrekenen  |  Uw klantgegevens
NLDEUK